Airfryers en kinderen: leuke en eenvoudige recepten om samen te maken

Airfryers en kinderen: leuke en eenvoudige recepten om samen te maken

Een airfryer is een geweldig keukenapparaat dat steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen. Het is een snelle en gezonde manier om voedsel te bereiden zonder het gebruik van veel olie. Daarnaast is het ook veiliger en makkelijker in gebruik, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Het betrekken van kinderen bij het koken kan een heleboel positieve effecten hebben, zoals het bevorderen van betere eetgewoonten, het vergroten van hun zelfvertrouwen en het leren over voedingsmiddelen. In deze blog delen we vier leuke en eenvoudige recepten die je samen met je kinderen kunt maken met behulp van een airfryer.

Recept 1: Zoete aardappelfriet

Zoete aardappel is een uitstekend alternatief voor gewone aardappel, omdat het extra voedingsstoffen bevat. Bovendien zijn ze heerlijk als friet! Hier is een eenvoudig recept om samen met je kinderen te maken:

  1. Schil en snij de zoete aardappel in friet-vorm. Dit kunnen jullie samen doen, maar let wel op bij het snijden. Laat dit deel liever over aan een volwassene of een ouder kind.
  2. Meng de zoete aardappelfriet met wat olijfolie en kruiden naar keuze. Peper, zout en paprikapoeder zijn bijvoorbeeld een goede optie, maar je kunt ook andere smaakmakers proberen.
  3. Kook de zoete aardappelfriet in de airfryer op 180 graden Celsius voor ongeveer 15-20 minuten. Schud de frietjes tussendoor een paar keer om voor een gelijkmatige bereiding.
  4. Serveer de zoete aardappelfriet met een dip naar keuze, zoals mayonaise, ketchup of een zelfgemaakte saus.

Recept 2: Kipnuggets

Kipnuggets zijn een grote favoriet bij kinderen. Gelukkig kunnen jullie samen een gezondere versie maken met behulp van een airfryer. Volg deze stappen:

  1. Snijd kipfilet in hapklare stukjes. Dit is misschien meer geschikt voor een volwassene of een ouder kind.
  2. Paneer de kipstukjes door ze eerst door bloem te halen, dan door geklopt ei te halen en tenslotte door broodkruimels te rollen. Je kunt kruiden toevoegen aan de broodkruimels voor extra smaak.
  3. Kook de kipnuggets in de airfryer op 180 graden Celsius voor ongeveer 12-15 minuten. Draai de nuggets halverwege om voor gelijkmatige bereiding.
  4. Serveer de kipnuggets met je favoriete dipsaus, zoals ketchup, barbecuesaus of honing-mosterdsaus.

Recept 3: Groentechips

Groentechips zijn een gezond en lekker alternatief voor gewone chips en een leuke manier om meer groenten in het dieet van je kinderen te krijgen. Probeer dit recept eens uit:

  1. Kies een assortiment aan groenten, zoals wortel, pastinaak en courgette.
  2. Snijd de groenten in dunne plakjes met behulp van een mandoline of een scherp mes. Laat dit deel over aan een volwassene of een ouder kind.
  3. Meng de groentechips met een beetje olijfolie en kruiden naar smaak. Zout, peper en paprikapoeder zijn goede opties, maar je kunt ook experimenteren met andere smaakmakers.
  4. Kook de groentechips in de airfryer op 160 graden Celsius voor ongeveer 10-12 minuten. Keer de chips halverwege om voor een gelijkmatige bereiding.
  5. Laat de chips even afkoelen voor het serveren. Dit zal ze knapperiger maken en ze zullen minder warm zijn voor kleine handjes.

Recept 4: Mini-pizza's

Mini-pizza's zijn een leuke en gemakkelijke manier om samen met je kinderen te koken en te genieten van een gezondere pizzaoptie. Probeer het volgende recept:

  1. Snijd een tortillawrap in kleinere cirkels (of gebruik kant-en-klare mini-pizzabodems). Een uitsteekvorm of een glas met een scherpe rand kan worden gebruikt om de cirkels te maken.
  2. Besmeer de pizzabodem met tomatensaus. Kinderen vinden het vaak leuk om dit met een lepel of kwastje te doen.
  3. Beleg de pizza met geraspte kaas en andere toppings naar keuze, zoals groenten, ham of ananas. Laat je kinderen creatief zijn met hun toppings.
  4. Kook de mini-pizza's in de airfryer op 180 graden Celsius voor ongeveer 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Samenvattend biedt het gebruik van een airfryer een veilige, gezonde en eenvoudige manier om samen met je kinderen te koken. De vier recepten in deze blog zijn slechts het begin; je kunt met een airfryer eindeloos variëren en experimenteren met je kinderen. Het is een geweldige manier om ze betrokken te krijgen bij het koken en om gezonde eetgewoonten te bevorderen. Veel plezier met koken en eet smakelijk!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle airfryers.

© 2024 Beste Airfryer, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten