Airfryer taarten en desserts: zoetigheden waar je geen oven voor nodig hebt

Airfryer taarten en desserts: zoetigheden waar je geen oven voor nodig hebt

De Airfryer heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en dat is niet zonder reden. Dit veelzijdige keukenapparaat wordt niet alleen gebruikt voor het bereiden van hartige gerechten, maar ook voor het maken van diverse zoetigheden. Dankzij de snelheid en gebruiksgemak van de Airfryer, kun je in een handomdraai heerlijke taarten en desserts op tafel zetten. In deze blog geven we je inspiratie en tips om zelf aan de slag te gaan met het bereiden van lekkere en eenvoudige taarten en desserts met behulp van een Airfryer.

Het kiezen van het juiste bakgerei voor je Airfryer

Het gebruik van hittebestendig en niet-plakkerig bakgerei is essentieel voor het succesvol bereiden van taarten en desserts in de Airfryer. Je hebt hierbij de keuze uit materialen als siliconen, keramiek en metaal. Belangrijk is dat de bakvorm goed in de Airfryer past, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld kan worden.

Er zijn speciale accessoires verkrijgbaar voor het bakken in de Airfryer, zoals bakvormen en mandjes, maar je kunt ook bestaand bakgerei gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je de bakvorm niet te vol vult, zodat het beslag niet over de rand loopt tijdens het bakken.

Voorbereiding: het instellen van de juiste temperatuur en tijd

Het is belangrijk om de handleiding van je Airfryer te raadplegen om de juiste temperatuur en tijd in te stellen voor het bakken van taarten en desserts. In veel gevallen liggen deze instellingen lager dan bij het gebruik van een traditionele oven.

Voorverwarmen van de Airfryer is in veel gevallen aan te raden, zodat de taart- of dessert-componenten direct aan de juiste temperatuur worden blootgesteld. Het controleren van de temperatuur met behulp van een oventhermometer kan hierbij helpen om zeker te zijn van een perfect bakresultaat.

Receptideeën voor Airfryer-desserts

Brownies

Brownies lenen zich uitstekend voor het bakken in de Airfryer. Afhankelijk van de grootte van je bakvorm en de kracht van je Airfryer, kunnen brownies binnen 15 tot 20 minuten klaar zijn op een temperatuur van ongeveer 160 graden Celsius. Houd de gaarheid goed in de gaten en pas de baktijd zo nodig aan.

Mini-appeltaartjes

Met kant-en-klaar bladerdeeg en een eenvoudige vulling van appels, suiker en specerijen zoals kaneel en nootmuskaat, maak je snel heerlijke mini-appeltaartjes. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten. Vul elk vierkantje met de appelvulling en vouw de hoeken naar het midden. Bak de mini-appeltaartjes in ongeveer 10 tot 12 minuten op 200 graden Celsius in de voorverwarmde Airfryer.

Cheesecake

Cheesecake is eveneens eenvoudig te maken in de Airfryer. Gebruik hiervoor een kleine springvorm of siliconen bakvorm die past in je Airfryer. Maak een klassieke cheesecake met roomkaas, suiker, eieren en een koekjesbodem of experimenteer met je favoriete smaken en ingrediënten. De baktijd en temperatuur kunnen variëren, maar een gemiddelde richtlijn is 20 tot 25 minuten op 180 graden Celsius.

Chocoladefondant

Deze Franse lekkernij, bekend om zijn vloeibare chocoladekern, kan snel en gemakkelijk in de Airfryer worden bereid. Gebruik hittebestendige vormpjes en zorg ervoor dat de kern iets onder het midden van het vormpje zit, zodat de bovenkant gelijkmatig kan garen. Bak de chocoladefondant 8 tot 10 minuten op 200 graden Celsius, of tot de randen stevig zijn en de kern nog zacht.

Fruitcrumble

Een fruitcrumble is een snel en gezond dessert, waarbij je fruit naar keuze bedekt met een krokante bovenlaag van bloem, suiker en boter. Je kunt fruit zoals appels, peren, bessen en steenfruit gebruiken. Verdeel het fruit over een bakvorm of ovenschaal die in de Airfryer past en bedek met de kruimelige bovenlaag. Bak de crumble 12 tot 15 minuten op 180 graden Celsius, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Tips voor het bakken van perfecte taarten en desserts in de Airfryer

  • Controleer regelmatig de gaarheid van je taart of dessert om te voorkomen dat het te droog of te gaar wordt
  • Laat bereide gerechten goed afkoelen alvorens ze uit de bakvorm te halen, en gebruik indien nodig een spatel om te helpen bij het gelijkmatig bakken en voorkomen van plakken.

Het gemak en de veelzijdigheid van de Airfryer maken dit keukenapparaat tot een perfecte aanvulling op de traditionele oven voor het bereiden van heerlijke zoetigheden. Laat je creativiteit de vrije loop en probeer zelf nieuwe recepten en combinaties uit in je Airfryer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle airfryers.

© 2024 Beste Airfryer, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten